Lockerkast opknappen en schoonmaken

Lockerkast opknappen en schoonmaken

Lockerkast opknappen en schoonmaken

Lockerkasten, je kunt er niet omheen. Dit type kast is breed inzetbaar en vind je in diverse ruimtes, zoals scholen, sportfaciliteiten en kantoren. Lockers in deze setting hebben vaak ook een hoog verloop aan mensen die gebruik maken van de lockerkast. Deze lockerkasten komen vaak als tweedehands lockers op de markt. Met een schoonmaakbeurt en een likje verf zijn deze kasten vaak weer zo goed als nieuw.

Ga je een tweedehands lockerkast opknappen? Maak deze dan eerst goed schoon. Naast dat het opknappen van een schone lockerkast het beste resultaat oplevert is het belangrijk om je lockerkast regelmatig schoon te maken. Een lockerkast die regelmatig wordt schoongemaakt gaat een stuk langer mee. Metalen lockers kun je gemakkelijk schoonmaken met antibacteriële doekjes of met wat alcohol. Met schoonmaakalcohol kun je ook vetvlekken, inktvlekken en andere olieachtige vlekken verwijderen. Let wel op dat schoonmaakalcohol een uitdrogend effect heeft waardoor de lockerkast een beetje dof wordt. Na het schoonmaken is het tijd om aan de slag te gaan met het opknappen van jouw lockerkast(en).

Lockerkast verven

De tweedehands lockerkast is schoon en nu? Je kunt de lockerkast gaan verven. Met een nieuw kleurtje of een opknapbeurt past de locker helemaal in jouw interieur. Vaak zien we dat lockers die opgeknapt worden al een lak- of verflaag hebben. Als dit het geval is kun je gewoon over de bestaande laag heen verven en is een speciale primer of voorbereiding niet nodig. Bij het verven van de locker kun je de normale werkwijze aanhouden van goed ontvetten en de oude laklaag dof schuren. Heb je dit gedaan dan kan je aan de slag met krijtverf of lak.

Wil je aan de slag met het opknappen van een tweedehands locker? Bekijk dan onze collectie tweedehands lockers op onze site.