Welk slot voor mijn lockerkast?

Welk slot voor mijn lockerkast?

Welk slot voor mijn lockerkast?

Onze lockers kunnen helemaal samengesteld worden naar de behoefte van de gebruiker. Er zijn verschillende samenstel mogelijkheden en een van deze mogelijkheden is het type slot voor de lockerkast. Er zijn talloze mogelijkheden als het aankomt op het kiezen van een slot voor uw locker, dus we kunnen ons voorstellen dat u door de bomen het bos niet meer ziet. In deze blog lichten we de verschillende typen sloten toe en wat de verschillen zijn tussen onze sloten.

Het UGL cilinderslot

Wilt u een slot op uw lockerkast met een afwijkende moedersluiting van de basisuitvoering? Dan wordt het UGL cilinderslot aangeraden. UGL staat voor Upper Grade Lock. Het voordeel van onze UGL sloten is dat de sleutel het profiel niet aan buitenzijde maar aan de binnenzijde heeft. Hierdoor is er minder slijtage en is de sleutel sterker. De UGL sloten worden standaard geleverd met twee sleutels per slot.

Het mechanische pincodeslot

Ons mechanische pincodeslot is een stevig hefboomslot. Met het mechanische pincodeslot kunt u alle soorten kasten en kostbaarheden vergrendelen. Dit pincodeslot wordt geleverd met een standaard bevestiging voor deur perforaties van 16 x 19 mm, waardoor montage achteraf ook goed mogelijk is. Het mechanische pincodeslot is er zowel voor wisselende gebruikers als voor vaste gebruiker. Bij wisselend gebruik is het slot na openen direct klaar voor de volgende gebruikers. In beide gevallen reset een moedersleutel het slot direct mocht de ingestelde code niet meer te achterhalen zijn.

Het elektronische pincodeslot

De elektronische pincodesloten die bij ons verkrijgbaar zijn werken op batterijen. Het elektronische pincodeslot is een ideale oplossing bij wisselende gebruikers van een locker zoals bij een sportvereniging of zwembad. Ook is dit pincodeslot makkelijk in gebruik bij vaste gebruikers. Het slot kan op zowel nieuwe als bestaande lockers bevestigd worden.

De elektronica in dit pincodeslot voor lockers heeft diverse instelbare functies voor privé en openbaar gebruik. Kies uw eigen master- en gebruikerscodes, bezet display, een auto open timer in openbare modus, een batterij waarschuwing en nog veel meer. 

Is de batterij van het pincodeslot leeg? Geen probleem u vervangt gemakkelijk de AA batterij zonder de kastdeur te openen. Alle voorgeprogrammeerde instellingen blijven behouden. Het vervangen van de batterij is dus een kwestie van seconden.

Het RFID slot

Naast de bekende lockersloten die geopend worden met een sleutel, code of munt zijn er ook RFID sloten voor uw lockerkast. Een RFID lockerslot wordt geopend met een pas, polsbandje of een druppel. Dit type slot wordt toegepast op locaties, zoals scholen, kantoren en openbare ruimtes. Er zijn verschillende situaties waar een locker verschillende gebruikers dient of juist een vaste gebruiker heeft. Voor beide situaties is een RFID slot geschikt. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld bij een centrale terminal een pas of een druppel aanbieden en een locker zal openen. Ook met een RFID slot op uw lockerkast is noodopening mogelijk door middel van een manager sleutel of een unieke manager key. In samenwerking met onze partner Vecos verkopen wij een locker management systeem met RFID technologie. In onze blog lees je meer over dit technologieplatform

Het muntslot

Er zijn twee typen muntsloten; een muntslot waarbij de gebruiker het muntstuk weer terug krijgt (pandslot) en een muntslot waarbij het muntstuk van de gebruiker wordt ingenomen (kassierslot). Voor onze lockers hebben we een kassiersmuntslot en pandmuntslot. Het muntslot op onze website is een pandslot dat geschikt is voor montage achteraf. Deze wordt in tegenstelling tot veel andere muntsloten aan de voorkant van de lockerkast gemonteerd.

U kunt bij Locker ook terecht voor een kassiersslot. Dit type slot wordt aan de binnenzijde van een lockerkast geïnstalleerd en wordt vooraf in de fabriek gelast. Bij dit type slot is een opvangbak mogelijk waarbij de munt achterblijft na gebruik. Voor beide typen sloten geldt: voordat de locker op slot kan dient de gebruiker een euro muntstuk in te voeren. Bij terugkomst zal het muntstuk nadat de sleutel is omgedraaid retour komen.

Het cilinderslot

Een UGL cilinderslot en een ‘normaal’ cilinderslot lijken erg veel op elkaar. Het verschil zit bij de sleutels. Een cilinderslot heet sleutels waarbij de inkeping aan de buitenzijde van de sleutel zit. Bij een UGL cilinderslot zit dit juist niet aan de buitenzijde van de sleutels. De sleutels van een cilinderslot met een inkeping aan de buitenzijde zijn standaard sleutels en kun je gemakkelijker kopiëren.

Valgrendelslot

Een valgrendelslot of klinksluiting wordt meestal gebruikt in combinatie met een hangslot, op deze manier vergrendelt u het slot. Onze klinksluitingen zijn geschikt voor hangsloten met een beugeldikte van 6 tot 8 mm. De valgrendelsloten kunnen makkelijk meegeleverd met onze lockers maar zijn ook ideaal om achteraf te monteren. Naast dat dit type slot gesloten kan worden met een hangslot kunt u deze ook zonder hangslot gebruiken. Dan dient het valgrendelslot als draaiknop.

Hangslot

Hangsloten zijn er in veel verschillende maten en uitvoeringen, zoals hangsloten met sleutel of een cijfercode. Dit type sloten wordt veel gebruikt omdat je het heel gemakkelijk kan gebruiken. Traditioneel is een hangslot altijd een slot dat met een sleutel wordt geopend. Tegenwoordig zijn er ook genoeg betrouwbare hangsloten die u opent met een cijfercode. Hangsloten worden meestal geleverd met twee of meerdere sleutels. Het is belangrijk dat u het juiste hangslot met de juiste maat kiest. Kijk daarom goed waarvoor u een hangslot nodig hebt. Bekijk bijvoorbeeld het ABUS titalium hangslot in onze webshop.