Inbraakwerende kluizen

Inbraakwerende kluizen

Bent u op zoek naar een inbraakwerende kluis? Dan bent u bij Locker.nl aan het juiste adres. Om de juiste brandkast aan te schaffen, moeten keuzes gemaakt worden. De correcte namen inbraakwerende kast en brandwerende kast zijn helaas te lang voor dagelijks gebruik, en zijn afgekort naar brandkast of kluis. De productgroep is te
verdelen in 3 categorieën: brandwerend, inbraakwerend en brand- én inbraakwerend. Bekijk hieronder ons aanbod inbraakwerende kluizen.

 
 
Geen producten gevonden voor deze selectie.

Indicatie waardeberging

Deze term geeft aan hoeveel contant geld of kostbaarheden de verzekering dekt wanneer dit in de kluis is opgeborgen. Hierbij wordt er van uitgegaan dat het contante geld ligt opgeborgen in een inbraakwerende kluis in een onbewoond, onbewaakt en niet beveiligd pand binnen de bebouwde kom. Afhankelijk van de genomen beveiligingsmaatregelen kunnen verzekeraars afwijken van de dekkingsindicatie.

Tip

Ga altijd bij uw verzekeringsmaatschappij na of zij akkoord gaat met de indicatie waardeberging die voor de door u gekozen kluis staat. Diverse omgevingsfactoren kunnen namelijk de waarde die verzekerd wordt verlagen, maar ook verhogen!

Europese certificering

Kluizen moeten getest worden door een onafhankelijk testinstituut volgens de norm EN 1143-1. In de testinstituten gaan ervaren mensen aan de slag met de kluis om deze open te breken. De verkregen resultaten worden omgezet in een weerstandswaarde. Hierin wordt rekening gehouden met factoren als tijd en gereedschap.

Aan de hand van de testresultaten wordt een kluis ingeschaald in een bepaalde weerstandsklasse. De norm voor afstortkluizen staat beschreven in EN 1143-2.

Indicatie waardeberging
 

Europese certificering EN 14 450 voor particulier gebruik van kluizen

EN 14 450 is de Europese normering voor licht inbraakwerende kluizen, geschikt voor eenvoudige risico’s, zoals voor particulier gebruik. De bijbehorende classificaties S1 en S2 staan op het label aan de binnenzijde van de deur. Voluit heten deze Securitylevel 1 en Securitylevel 2.

Let op: kluizen en brandkasten tot 1000 kg moeten altijd vakkundig en deugdelijk verankerd zijn in de vloer of de muur.

We adviseren voor particulier gebruik altijd de kluizen die voldoen aan de klasse Security Level 1.

 

ESSA

ESSA, de European Security Systems Association, is eenonafhankelijk instituut met als doel het stellen van duidelijke, uniforme testmethoden, normering en certificering van kluizen, sloten en testinstituten.
ESSA gecertificeerde producten krijgen een blauw ECB-S label. Hierop staan de belangrijkste kenmerken van de brandkast:

  • het certificaatnummer van de kluis/brandkast
  • de weerstandsklasse van de kluis/brandkast
  • het gewicht van de kluis/brandkast
  • het bouwjaar

Ook dit ECB-S certificaat is terug te vinden aan de binnenzijde van deur en biedt de koper de zekerheid dat zijn brandkast aan de gestelde Europese normen voldoet. De Raat Security Products is lid van ESSA en certificaathouder van ECB-S.