Hoe kies je de beste laptopkar of tabletkar voor jouw school of organisatie?

Hoe kies je de beste laptopkar of tabletkar voor jouw school of organisatie?

Hoe kies je de beste laptopkar of tabletkar voor jouw school of organisatie?

Technologie is een belangrijk onderdeel van het onderwijs en het bedrijfsleven geworden. Hierdoor is het gebruik van laptops en tablets in het onderwijs en organisaties onmisbaar geworden. Het is daarom belangrijk dat deze apparaten veilig en gemakkelijk kunnen worden opgeborgen en vervoerd. Een laptopkast of tabletkar is hiervoor een goede oplossing. Ze zorgen namelijk niet alleen voor een goede en veilige plek om je laptops of tablets op te bergen, maar zorgen er ook voor dat al je apparaten tegelijkertijd kunnen worden opgeladen voor het volgende gebruik! Maar hoe kies je de beste kar voor jouw school of organisatie? Hieronder geven we enkele tips.

Soorten karren

Binnen het assortiment van Locker vind je verschillende soorten laptopkasten en tabletkarren. Zoek je een mobiele optie om je laptops en tablets gemakkelijk te verplaatsen? Of heb je liever een stationaire unit zodat je apparaten een vaste en veilige plek hebben? Hieronder zetten we de opties voor je uiteen: 

  • Karren op wielen. Dit type kar is erg populair omdat ze gemakkelijk te verplaatsen zijn en ruimte bieden voor veel apparaten. De karren zijn voorzien van vergrendelbare wielen, waardoor ze stevig op de door jou gekozen plek blijven staan. Dit zorgt voor extra veiligheid wanneer ze bijvoorbeeld in een klaslokaal worden gebruikt.
  • Stationaire units. Deze units zijn speciaal ontworpen voor stationair gebruik op één locatie, zoals in een kantoor- of bibliotheek omgeving. De units bevatten net als de karren oplaadstations zodat de apparaten altijd netjes zijn opgeladen voor het volgende gebruik. 

Capaciteit en grootte

De eerste vraag die je jezelf moet stellen is: hoeveel laptops of tablets moeten er in de kar passen? De capaciteit van de kar is dus erg belangrijk. Moet je bijvoorbeeld een groot aantal latops of tablets opslaan? Dan is een 30 vaks laptopkar of 32 vaks tabletkar ideaal. Daarnaast moet je ook kijken naar de grootte van de kar en of deze in de ruimte past waar je hem wilt plaatsen. Het is belangrijk om voldoende ruimte te hebben om de kar te kunnen manoeuvreren. In een kleine ruimte kan je de kar beter kiezen met kleinere afmetingen, zoals een 16 vaks laptopkar of 20 vaks tabletkar. Houd er ook rekening mee dat een grotere kar vaak meer gewicht heeft, wat het manoeuvreren moeilijker kan maken. Als je de kar regelmatig moet verplaatsen, is het daarom verstandig om een lichtere kar te kiezen of er een te kiezen met wielen en een handvat voor gemakkelijk transport. Door rekening te houden met deze factoren, kun je de beste kar kiezen die past bij jouw behoeften en de beschikbare ruimte.


Beveiliging

Beveiliging is een belangrijk aspect als het gaat om laptops en tablets. Het is dan ook belangrijk dat de units goed afsluitbaar zijn om diefstal te voorkomen. Kies daarom voor een kast of kar met een slot. Zo ben je er zeker van dat je apparaten veilig achter slot en grendel liggen op te laden wanneer ze niet in gebruik zijn.


Wil jij jouw laptops en tablets veilig opbergen en tegelijkertijd opladen voor het volgende gebruik? Bekijk dan ons assortiment aan laptopkasten en tabletkarren.